Ovesná kaše za studena je více známá pod anglickým názvem „overnight oats“ neboli doslova „přesnoční vločky“. Funguje to na principu namočení vloček večer a jejich uležení přes noc v chladu, kdy se lehce nafermentují a vytvoří se v nich přátelské bakterie pro střevo. A hlavně je to celé ráno bez práce.
Suroviny na 1 porci:
(hrnek= americký cup, cca 200 ml)
- 4 PL jemných ovesných vloček
- 1 PL jemně strouhaného kokosu
- 1 hrnek mandlového mléka
- 1/2 hrnku malin
- 1 kostička bílé čokolády
Vločky smícháme v misce s kokosem a nastrouháme k nim kostičku čokolády. Zalijeme hrnkem mandlového mléka, dobře zamícháme, přidáme maliny a dáme do uzavíratelné sklenice. Kaši necháme v chladu přes noc odstát.
BTW: Já jsem nahoru dala ještě lžičku Cheatspread od R3ptile s příchutí mandle, kokos a bílá čokoláda, který jsem ukradla na ochutnání ségře. Ale není podmínkou pro to, abyste si kaši udělali, pokud ho ale máte doma nebo přemýšlíte o jeho vyzkoušení, tak se tahle pomazánka s příchutí Raffaello do kaše hodí. 🙂
Podívejte se také jak má vypadat správná snídaně nebo si přečtěte, proč nejde žít úplně bez cukrů.
You must log in to post a comment.