Ovesnou kaši dělám pokaždé, když ráno nestíhám žádnou z našich opulentních snídaní a vlastně skoro pokaždé, když jsem doma sama. Měla jsem pocit, že ani nestojí za to s vámi recept sdílet, ale chtěli jste ho sepsat i na blog, tak je tady. 🙂
Suroviny na 1 porci
Hrnek = americký cup, cca 230 ml
- 4 PL ovesných vloček
- 1/2 PL chia semínek
- 1 hrnek mléka
- 4 švestky nebo 2 blumy
- 1/4 ČL skořice
- trochu vody
- špetička soli
- kostička hořké čokolády min. 70 % kakaa k podávání
Viděli jste recept na ječný koláč s mákem a švestkami?
Švestky vypeckujeme, nakrájíme na čtvrtky, přesuneme do malého hrnce a podlijeme trochou vody. Přidáme skořici a dusíme na sporáku pár minut do měkka.
Mezitím smícháme v hrnci nebo pánvi (já vždycky vařím kaši v pánvi) vločky, chia semínka, sůl a mléko, promícháme a za občasného míchání přivedeme kaši k varu. Po chvíli, kdy začne mírně houstnout jí přesuneme do misky. Kaše chladnutím, díky uvolněnému škrobu z ovesných vloček, ještě více zhoustne, proto se nebojte, že je trochu tekutější, než byste si ve finále představovali.
V misce přelijeme hotovou ovesnou kaši švestkovým rozvarem a navrch položíme kostičku čokolády, která se bude postupně rozpouštět. Já posypala kaši ještě domácí granolou.
Zkoušeli jste už švestkovou bublaninu ze Skyru?
čokoládaovesná kašeovesné vločkysladkésnídaněšvestky
You must log in to post a comment.