Kuřecí z trouby může být šťavnaté a pokud je navíc obalené v křupavé strouhance, může být sakra skvělé. A není potřeba rozpalovat pánev.
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 15 minut + 40 minut pečení
Co budete potřebovat:
- 4 kuřecí prsa
- 150 g řeckého jogurtu s 10 % tuku
- 100 g panko strouhanky
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- 3 lžíce nasekané petržele
- 3 lžíce rozpuštěného přepuštěného másla (ghí)
- sůl a čerstvě namletý pepř
- citronová šťáva
- Kuřecí prsa nakrájejte na podélně na 4–5 proužků. Maso zlehka naklepejte, přesuňte do mísy, osolte a opepřete. Poté přidejte řecký jogurt, trochu citronové šťávy, dobře promíchejte, aby se každý kousek masa obalil jogurtem a nechte 10 minut marinovat.
- Troubu nechte předehřívat na 200 °C a plech vyložte pečicím papírem.
- V misce promíchejte panko strouhanku s parmazánem a petrželí a do této směsi kuřecí kousky obalte. Snažte se strouhanku na maso dobře přitlačit prsty.
- Obalené stripsy skládejte je na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte rozpuštěným máslem, vložte plech do rozpálené trouby a pečte přibližně 40 minut dozlatova.
- Stripsy podávejte s pažitkovými bramborami a bramborovou kaší.
Pečení je z nutričního hlediska vhodnější tepelnou úpravou masa než smažení. Neznamená to ale, že si smažený řízek nebo jiný pokrm nemůžete dopřát nikdy. Jedná se ovšem o kulinární úpravu, která by ve vašem jídelníčku neměla převažovat a smažené pokrmy by se neměly v jídelníčku objevovat každý den. Nezapomeňte také zvolit vhodný tuk. Tím nejlepším pro tepelnou úpravu je řepkový olej, který se nepřepaluje a má ideální poměr omega-3 a omega-6 mastných kyselin. Více informací o tucích a jejich použití i nutričních vlastnostech najdete ve Výživné knize o jídle.
kuřecí masomasoobědparmazánrychlý obědslané
You must log in to post a comment.