Categories Recepty, Slané pokrmy

Nakládaná červená cibule

Posted on
Nakládaná červená cibule

Do sendvičů, burgerů, na topinku s pomazánkou i na saláty. Kdykoliv, kdy budete chtít nějaké jídlo kapku vylepšit.


Doba přípravy: 20 minut

Počet porcí: 2 sklenice


  • 4 ks červená cibule větší
  • 8 snítka tymián 

Na nálev:

  • 500 ml voda 
  • 200 ml jablečný ocet 
  • 3 lžíce krupicového cukru 
  • 0,50 lžička sůl 
  • 1 lžička pepř celý barevný 
  • 1 lžička nové koření

Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká kolečka. Naskládejte je do sklenic a prokládejte snítkami tymiánu.

Suroviny na nálev dejte do hrnce, přiveďte k varu a krátce povařte. Ještě horkým nálevem zalijte cibuli tak, aby byla ponořená. Uzavřete víčkem a po vychladnutí uložte do ledničky.

Aby cibule dlouho vydržela, nabírejte ji vždy čistou vidličkou.

BEZ LEPKU | BEZ LAKTÓZY | VEGAN

Doporučené