Můžete je jíst s kyselou okurkou a chlebem s horčicí nebo bramborovou kaší, ale i s batátovými hranolky a tahini dresingem. Můžete je jíst doma ještě teplé nebo si je studené přibalit do krabičky do práce. A vždycky budou chutnat úplně famózně. Květákový placičky. Další z našich domácích stálic.
Suroviny na 4 porce:
- 1 květák
- 1 mrkev
- 2 větší vejce
- 2 lžíce strouhanky
- 2 lžíce hladké mouky
- 1-2 hrsti strouhaného sýra (já dávám nejčastěji půl-napůl parmazán a madeland nebo ementál)
- petržel, kopr
- sůl
- čestvě mletý pepř
- kmín
- řepkový olej na potření pánve
Květákové růžičky okrájíme a uvaříme do měkka v osolené vodě s trochou kmínu. Vodu slijeme a květák rozmačkáme mačkadlem na brambory nebo vidličkou (nemixujte, zkoušela jsem to a květák pustí hodně vody).
Ke květáku nastrouháme mrkve, přidáme vajíčko, sýr a mouku a vypracujeme těsto. Pokud by se vám přeci jen zdálo příliš tekuté a nedrželo pohromadě, přidejte trochu strouhanky nebo mouky. Na závěr přidáme nastrouhanou petrželku a kopr nebo jiné bylinky podle chuti, ochutíme solí a pepřem.
Na kapce řepkového oleje smažíme na lívanečníku nebo nepřilnavé pánvi.
Zkoušeli jste bulgurový salát s brokolicí a halloumi sýrem?
obědreceptyslanévařenívečeře
Báječná inspirace!
Hezké dny přeji, Klárka.
Dekuju! Mej krasnej den ??