Categories Recepty, Slané pokrmy, Svačiny do školy a práce

Květákové placičky

Posted on
Květákové placičky

Můžete je jíst s kyselou okurkou a chlebem s horčicí nebo bramborovou kaší, ale i s batátovými hranolky a tahini dresingem. Můžete je jíst doma ještě teplé nebo si je studené přibalit do krabičky do práce. A vždycky budou chutnat úplně famózně. Květákový placičky. Další z našich domácích stálic.

Suroviny na 4 porce:

  • 1 květák
  • 1 mrkev
  • 2 větší vejce
  • 2 lžíce strouhanky
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1-2 hrsti strouhaného sýra (já dávám nejčastěji půl-napůl parmazán a madeland nebo ementál)
  • petržel, kopr
  • sůl
  • čestvě mletý pepř
  • kmín
  • řepkový olej na potření pánve

Květákové růžičky okrájíme a uvaříme do měkka v osolené vodě s trochou kmínu. Vodu slijeme a květák rozmačkáme mačkadlem na brambory nebo vidličkou (nemixujte, zkoušela jsem to a květák pustí hodně vody).

Ke květáku nastrouháme mrkve, přidáme vajíčko, sýr a mouku a vypracujeme těsto. Pokud by se vám přeci jen zdálo příliš tekuté a nedrželo pohromadě, přidejte trochu strouhanky nebo mouky. Na závěr přidáme nastrouhanou petrželku a kopr nebo jiné bylinky podle chuti, ochutíme solí a pepřem.

Na kapce řepkového oleje smažíme na lívanečníku nebo nepřilnavé pánvi.

Zkoušeli jste bulgurový salát s brokolicí a halloumi sýrem?

3 comments

3 comments

Doporučené