Tenhle cheesecake dělám pravidelně a určitě si ho oblíbíte i vy. Domácí korpus jako z „mandlových sušenek“ a jemná ricotta je kombinace, která vás fakt chytne.
A v létě do vedra je ideální. I když se jedná o dezert, je lehký a vaší linii do plavek před dovolenou neublíží. 🙂 recept je vypočítaný na menší formus průměrem 20 cm, s větší formou budete mít cheesecake nižší. Pokud chcete takto vysoký, zdvojnásobte množství surovin. ?
Korpus:
- 4 PL mletých mandlí
- 3 vrchovaté PL celozrnné mouky
- 1 PL kakaa
- 2 PL studeného másla
- 2 PL třtinového cukru
- 1 vejce
- 1 ČL prášku do pečiva
- špetka soli
Na náplň:
- 1 kelímek ricotty (200 g)
- 1 kelímek odtučněného tvarohu (250 g)
- 3 vejce
- 3 PL třtinového cukru
- 3 PL mléka
- 1/2 šálku mraženého ovoce
- šťáva z 1/2 citronu
Znáte základní recept na cheesecake? Zkoušeli jste?
Troubu předehřejeme na 180 °C. Ze všech igrediencí na korpus vypracujeme těsto a rozprostřeme na dno formy vyložené pečícím papírem. Těsto může působit trochu lepivě, nelekněte se toho a lžící ho rovnoměrně uhlaďte. Korpus předpečeme 15 minut.
Mezitím si vyšleháme v míse vejce, cukr, citronovou šťávu a mléko, přidáme ricottu a tvaroh. Krémovou směs nalijeme na předpečený korpus do formy a na vrchu posázíme mraženým ovocem (nekteré zatlačte i dovnitř do krému).
Koláč pečeme ještě dalších 45 min, dokud nezpevní. Před podáváním dobře vychlaďte.
A co takhle vanilkový cheesecake s javorovým sirupem a pekany? Mrkněte na recept.
borůvkycheesecakedortmlékopečeníreceptysladkétvaroh
Super recept! ♥ Můžu se ještě zeptat, jaké máslo používáte? Já používám v kuchyni jedině ghee, ale zajímalo by mě, jestli je některé „běžné“ srovnatelné nebo lepší.
Děkuju. 🙂
Dekuju 🙂 ja pouzivam normalne kvalitni maslo s 83 % tuku nebo ghee, ktere je proste mlecnych bilkovin a proto je samozrejme na tepelnou upravu zdravejsi a neprepaluje se, na druhou stranu se snazim ho pouzivat vzdy v mensim meritku nez treba repkovy olej, ktery je rostlinny a je zdravejsi, nez zivocisne tuky :-))
Dobrý večer, ráda bych upekla tento cheesecake z ricotty, ale potřebovala bych jej připravit bez lepku. Jakou mouku bych mohla použít a v jakém množství vzhledem k Vašemu receptu? Budu ráda za odpověď.
Pěkný večer.
Dobrý den, omlouvám se za zpoždění, ale určitě neuděláte chybu, když uděláte základ z bezlepkových sušenek, které máte osvědčené. S bezlepkovou moukou a náhradou za tu klasickou tolik zkušeností nemám, tak Vám nemohu bohužel poradit na 100 %. 🙂 Karol
Dobrý den, celozrnou mouku jsem nahradila ve stejném poměru hladkou pohankovou moukou a vysledek byl famozni 🙂
Zkoušela jsem a povedl se :). Děkuju za recept <3
Tak to mam velkou radost ☺️??
Ráda bych se zeptala, zda je možné (funguje stejně) použít čerstvé ovoce místo mraženého? Děkuji 🙂
Ano, klidne je mozna pouzit cerstve 😕 Hezky den:)
zdravím! cheesecake jsem pekla předevčírem a recept fakt bomba:) ,vyborný vláčný korpus a velice lehká a sveží náplň🤤 přeju hezké dny!