Suroviny:
- 1 plechovka cizrny
- 2 středně velké červené řepy
- 2 stroužky česneku
- 2 PL tahini pasty
- citrónová šťáva
- olivový olej
- sůl
- voda na zjemnění
Trobu předehřejeme na 200 °C, a omytou řepu i ve slupce zabalíme do alobalu spolu s omytými stroužky česneku, také ve slupce a pečeme do měkka cca 1 hodinu. Záleží na velikosti řepy. Upečenou a vychlazenou řepu oloupeme a pokrájíme na kostičky, česnek vyloupneme ze slupky.
Do mixéru přemístíme kostičky řepy, spolu s propláchnutou cizrnou a česnekem a rozmixujeme. K hummusu do mixéru přidáme trochu citrónové šťávy, 1 PL vody, tahini pastu, trochu olivového oleje a špetku římského kmínu. Mixujeme, dokud konzistence nebude jemná a krémová. Bude-li potřeba, přidejte ještě trochu studené vody.
Hotový hummus dochutíme citrónovou šťávou, solí a zakapeme olivovým olejem.
pomazánkareceptslané
You must log in to post a comment.