Kdo nás – teda mě a toho, jehož obličej nesmíte vidět 😀 – sledujete na instagramu, víte, že masu příliš neholdujem. Zato milujeme sýry. Hodně. Abychom ten jídelníček měli takový petřejší, naložím čas od času takhle do sklenice sýry a řeknu vám, že není nic lepšího, než když uděláte tři pohyby rukou, vyndáte to na stůl a doma vás chválí, jak parádní večeři jste připravili. 😀
Suroviny na jednu menší sklenici:
- 1 balení camembertu
- 1 balení blaťáckého zlata s pepřem
- 1 čerstvá chilli paprička
- 5 sušených rajčat, přepůlených
- čerstvý rozmarýn
- stroužek česneku, prasklý plochou stranou nože
- kapary nebo olivy
- sušený rozmarýn nebo jiná bylinka
- olivový a řepkový olej
Sýry nakrájíme na kostky o straně přibližně 1,5 cm. Některé kousky camembertu můžeme obalit ze dvou stran v sušených bylinkách a postupně sýry skládat do sklenice. Vždy prokládejte ostatními surovinami, jako jsou pokrájená papička, rajčata, čerstvý rozmarýn a olivy a někde mezi směs schovejte i stroužek česneku. Obsah sklenice pak zalijeme 50:50 olivovým a řepkovým olejem.
Necháme odpočívat v pokojové teplotě cca 1 den, poté skladujeme v lednici.
receptslanétuky
You must log in to post a comment.