Jedna z mých kulinárních guilty pleasure jsou obložený chlebíčky. A speciálně ty, kterýma překvapíte návštěvu, která čekala opět šunku a brsalát. S těmihle chlebíčky ale uděláte díru do světa především v létě na oslavě, party nebo na pikniku 🙂
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 30 minut
- plátky kvasového chleba nebo bagety
- 4 lžíce hummusu
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 250 g sýru halloumi
- 2 lžíce bazalkového pesta
- větší hrst divoké rukoly
- olivový olej
Troubu rozpálíme na 200 °C. Na plech vyložený alobalem nebo pečícím papírem položíme omyté papriky. Buď v celku, nebo přepůlené a bez zrníček. Pečeme dokud se na povrchu slupky paprik nevytvoří spálené skvrny. Poté přesuneme papriky do misky, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme zapařit. Slupka z paprik se tak uvolní a půjde perfektně stáhnout.
Sýr halloumi omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Potřeme je bazalkovým pestem a na trošce olivového oleje opečeme na pánvi z obou stran dozlatova.
Podívejte se na recept na pomazánku ze sušených rajčat. Najdete ho přímo TADY >>>
Mezitím očistíme papriky. Sloupneme spálenou slupku, případně vyjmeme zrníčka a papriky nakrájíme na silnější proužky. V misce promícháme s trochou olivového oleje.
Plátky kvasového chleba nebo bagety rozložíme na plech, pokapeme olivovým olejem a vložíme do trouby rozpálené na 180 °C na pár minut, dokud nebudou zlatavé a krásně křupavé.
Pomazánka z pečené řepy je ideální na chlebíčky. Recept najdete TADY >>>
Poté je potřeme hummusem. Obložíme lístky divoké rukoly a pečenou paprikou. Navrch položíme grilovaný halloumi sýr a obložený chléb zakapeme trochou bazalkového pesta.
Recept vznikl ve spolupráci se značkou Marks & Spencer.
You must log in to post a comment.