Patříte mezi ty, kteří milují krutony? A nebo mezi ty, kteří rozmáčené pečivo přímo nesnášejí? Tak v obou případech je tenhle salát pro vás jako dělaný. Chlebové krutony nasáknou všechny chutě a šťávu, ale zůstanou dokonale křupavé.
Počet porcí: 4
- 500 g cherry rajčat (nejradši kombinuji různé barvy)
- 250 g mozzarelly (2 balení)
- svazek čerstvých bazalkových listů
- 2-3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce balzamika
- sůl a čerstvě namletý pepř
- 2 krajíce kváskového chleba
- 3 lžíce olivového oleje na opečení krutonů
- stroužek česneku
Do velkého talíře nebo mísy nakrájejte cherry rajčata. Přidejte k nim na kusy natrhanou mozzarellu a natrhanou bazalku.
Z olivového oleje, balzamika, soli a pepře si připravte zálivku a přidejte k rajčatům. Dobře promíchejte, klidně rukama, aby se všechny chutě propojily.
Vyzkoušejte skvělý salát s grilovaným camembertem podle receptu TADY >>>
V pánvi rozpalte olivový olej spolu s oloupaným a plochou stranou nože rozkřupnutým stroužkem česneku. Nechte ho na oleji chvíli restovat a vonět.
Mezitím si nakrájejte krajíce chleba na kostky o velikosti 1,5 cm. Přidejte je do pánve k česnekovému oleji a dobře promíchejte. Ve chvíli, kdy chléb nebude nasucho opražený, ale nasákne i trochu olivového oleje, se nerozmáčí tak snadno.
Hotové krutony promíchejte s připraveným salátem a podávejte.
Už jste ochutnali salát s grilovanou zeleninou a sýrem feta? Najdete ho přímo TADY >>>
bazalkachlébmozzarellapečivorajčatareceptysalátslanésýrvečeřezelenina
You must log in to post a comment.