Musím přiznat, že bublaniny u nás netáhnou. Honza sní jeden kousek, ale zkrátka nepatří mezi chlapy, kteří k snídani vdechnou půlku bábovky. Proto u nás vedou cheesecaky nebo tyhle koláče s náplní. České jahody jsou konečně tady, tak si pojďte přidat do kuchařky další recept, který bude vévodit vašemu létu.
Suroviny na běžnou koláčovou formu:
(hrnek= americký cup, cca 200 ml)
Na korpus:
- 1 hrnek špaldové celozrnné mouky
- 3/4 hrnku mletých mandlí
- 3 PL kokosového oleje nebo měkkého másla
- 1-2 PL jemného třtinového cukru
- 1 vejce
- 1 ČL prášku do pečiva
- špetka soli
Na náplň:
- 2 kelímky ricotty (500 g)
- 1 kelímek mascarpone (250 g)
- 2 větší vejce
- 3 PL třtinového cukru
- štáva z 1/2 limetky
- semínka z vanilkového lusku nebo extrakt (nemusí být)
Ze všech surovin na těsto vypracujeme a prsty rovnoměrně natlačíme do koláčové formy, vidličkou na pár místech promícháme a pečeme v rozpálené troubě cca 15 min na 150 °C.
Mezitím připravíme náplň. Ricottu, mascarpone vyšleháme v misce, postupně přidáme vejce, cukr, šťávu s limetky a vanilku. Nalijeme na předpečený korpus a pečeme cca dalších 40 min na 180 °C.
Podívejte se na recept na sicilskou ricottovou bábovkou s citrónem a rozmarýnem.
dezertjahodykoláčmascarponepečeníricottasladkésnídaněsvačina
You must log in to post a comment.