Fazolové brownies ode mě už vy, co mě sledujete dlouho, znáte. U nás doma se pečou pravidelně a pokud někomu neřeknete, že jsou z fazolí, chuťově to nepozná.
Černé fazole mají specifickou texturu a jemnou nevýraznou chuť, proto je nenahrazuji červenými ani bílými. Nemají je úplně všude, proto vždycky nakoupím do zásoby několik plechovek v Lidlu během Mexických týdnů, kde plechovka stojí cca 18 Kč.
Suroviny na menší zapékací misku (20×20 cm):
(hrnek = americký cup, cca 200 ml)
- 1 plechovka černých fazolí (po odkapání 250 g)
- 1/2 hrnku jemných ovesných vloček
- 1/3 hrnku třtinového cukru
- 1/4 hrnku řepkového oleje
- 2 PL pravého kakaa
- 1 CL prášku do pečiva
- špetka soli
Troubu předehřejeme na 180 °C. Fazole důkladně promyjeme pod tekouci vodou a necháme odkapat. Pak je smícháme se zbytkem ingrediencí a celou směs do hladka rozmixujeme.
Lžici rovnoměrně navrstvíme hmotu do mensi zapekací misky vyložené pečícím papírem a pečeme 15 min.
ovesné vločkyreceptsladkésnídaněsvačinavegan
☺️?