Categories Recepty, Sladké pokrmy a pečení, Snídaně, Svačiny do školy a práce

Brownies z černých fazolí

Posted on
Brownies z černých fazolí

Fazolové brownies ode mě už vy, co mě sledujete dlouho, znáte. U nás doma se pečou pravidelně a pokud někomu neřeknete, že jsou z fazolí, chuťově to nepozná. 

Černé fazole mají specifickou texturu a jemnou nevýraznou chuť, proto je nenahrazuji červenými ani bílými. Nemají je úplně všude, proto vždycky nakoupím do zásoby několik plechovek v Lidlu během Mexických týdnů, kde plechovka stojí cca 18 Kč.

Suroviny na menší zapékací misku (20×20 cm):

(hrnek = americký cup, cca 200 ml)

  • 1 plechovka černých fazolí (po odkapání 250 g)
  • 1/2 hrnku jemných ovesných vloček
  • 1/3 hrnku třtinového cukru
  • 1/4 hrnku řepkového oleje
  • 2 PL pravého kakaa
  • 1 CL prášku do pečiva
  • špetka soli

Troubu předehřejeme na 180 °C. Fazole důkladně promyjeme pod tekouci vodou a necháme odkapat. Pak je smícháme se zbytkem ingrediencí a celou směs do hladka rozmixujeme.

Lžici rovnoměrně navrstvíme hmotu do mensi zapekací misky vyložené pečícím papírem a pečeme 15 min.

2 comments

2 comments

Doporučené