Tyhle těstoviny s avokádovou omáčkou, rajčaty a parmazánem dělala minule moje mamka, aby mě uctila i bez masa, protože si vždycky moc neví rady, co mi uvařit. Tak jsem je pak zopakovala i u nás doma, když Honza měl cca 5 minut mezi prací a prací. Rajčata jsem orestovala a i pan domácí řekl, že by si tohle jídlo dal znova. Takze tady ho máte i vy.
Suroviny na 2 porce:
- 1 zralé avokádo
- 2 PL olivového oleje
- 1 ČL balzamikového octa
- hrst čerstvých bazalkových listů
- šťáva z poloviny limetky
- 1 menší stroužek česneku
- sůl
- pepř
- 100 g cherry rajčat
- hobliny parmazánu
Rozmixujeme zralé avokádo, olivový olej, bazalkové lístky, balzamikový ocet, šťávu z limetky, sůl a pepř do jemného krému. Rajčata rozpůlíme a na nepřilnavé pánvi opečeme slupkou nahoru. Uvaříme si čerstvé těstoviny, promícháme s avokádovou omáčkou, na každou porci přidáme polovinu restovaných rajčat a zasypeme hoblinami parmazánu a bazalkovými lístky.
Zkusili jste už pesto z pečených paprik?
avokádoobědslanétěstovinyveče
You must log in to post a comment.