Categories Recepty, Sladké pokrmy a pečení, Snídaně, Svačiny do školy a práce

Pistáciové ovesné sušenky

Posted on
Pistáciové ovesné sušenky

Několikrát jste mě prosili o zdravější recept na ovesné sušenky. Tyhle s klidným srdcem můžete přibalit dětem k svačině, manželovi do práce nebo nabídnout kamarádkám ke kafi. Honza se divil, kolik těch sušenek je,  že to nikdy nemůžeme sníst. Říkala jsem mu, že se dají do sklenice a v ní vydrží. Vydržely. Čtyři dny. Když je necháte pod alobalem nebo ve sklenici alespoň den uležet, změknou a budou chutnat ještě lépe než čerstvé.

Suroviny na 25 ks:

(hrnek = americký cup, cca 200 ml)

  • 1,5 hrnku ovesné mouky nebo namletých ovesných vloček
  • 4 PL třtinového cukru
  • 5 PL kvalitního pistáciového másla (já použila máslo od R3ptile)
  • 2 PL měkkého másla
  • 2 PL chia semínek
  • 1 ČL sody
  • 1/2 ČL soli
  • semínka z vanilkového lusku

Všechny suroviny důkladně promícháme. Z hmoty tvoříme kuličky o průměru cca 2 cm, které zploštíme například dnem sklenice a pomocí vidličky vytvarujeme do tvaru srdíčka. A nebo nemusíte.

Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C cca 13 min jednu várku, ale to poznáte, že sušenky začaly zlátnout.

 

2 comments

2 comments

Doporučené