Několikrát jste mě prosili o zdravější recept na ovesné sušenky. Tyhle s klidným srdcem můžete přibalit dětem k svačině, manželovi do práce nebo nabídnout kamarádkám ke kafi. Honza se divil, kolik těch sušenek je, že to nikdy nemůžeme sníst. Říkala jsem mu, že se dají do sklenice a v ní vydrží. Vydržely. Čtyři dny. Když je necháte pod alobalem nebo ve sklenici alespoň den uležet, změknou a budou chutnat ještě lépe než čerstvé.
Suroviny na 25 ks:
(hrnek = americký cup, cca 200 ml)
- 1,5 hrnku ovesné mouky nebo namletých ovesných vloček
- 4 PL třtinového cukru
- 5 PL kvalitního pistáciového másla (já použila máslo od R3ptile)
- 2 PL měkkého másla
- 2 PL chia semínek
- 1 ČL sody
- 1/2 ČL soli
- semínka z vanilkového lusku
Všechny suroviny důkladně promícháme. Z hmoty tvoříme kuličky o průměru cca 2 cm, které zploštíme například dnem sklenice a pomocí vidličky vytvarujeme do tvaru srdíčka. A nebo nemusíte.
Pečeme v troubě předehřáté na 175 °C cca 13 min jednu várku, ale to poznáte, že sušenky začaly zlátnout.
chiaovesné vločkypečenísladkésnídaněsušenkysvačina
Dobrý den,šlo by nahradit pistáciové máslo arašídovým? Díky Pavla
dobrý den, jasně 🙂