Jednou vydám knihu a bude se jmenovat „cheesecake na 100 způsobů“. Dříve to byl můj nejmíň oblíbenej dort, ale co jsem se ho naučila v Norsku péct podle základního receptu ála 2 vrstvy, zjistila jsem, že ho miluju. A už těch pár let to trvá. Suroviny na běžnou dortovou formu:
(hrnek = americký cup, cca 200 ml)
Na korpus:
- 7 PL jemných ovesných vloček
- 3 hrsti pekanových ořechů (cca 100 g)
- 2 PL mandlového másla
- 2/3 hrnku mléka
- (1 PL javorového sirupu)
Na dort:
- 2 kelímky sýru Philadelphia Balance/Light (350 g)
- 2 vejce
- šťáva z poloviny limetky
- špetka mleté vanilky nebo semínka z ¾ lusku
- 5 PL javorového sirupu
Na poslední vrstvu:
- 1 kelímek zakysané smetany 12% (250 g)
- zbylá semínka z vanilkového lusku nebo špetka mleté vanilky
V mixéru rozmixujeme všechny suroviny na základ, tedy ovesné vločky, ořechy, mandlové máslo a mléko, případně přidáme lžíci javorového sirupu, do takové kašovité struktury. To, že mixér nerozmixuje vše úplně do hladka a ve směsi budou kousíčky ořechů nebo vloček je v pořádku.
Rozetřeme rovnoměrně na dno dortové formy a pečeme cca 10 min na 180 °C.
Mezitím si v misce vyšleháme vejce s javorovým sirupem a šťávou z limetky, přidáme vanilku a nakonec čerstvý sýr. Prošleháme dokud krém nebude hladký. Ten nalijeme na ještě teplý oříškový základ a vrátíme zpět do trouby na dalších 25 min.
Před koncem pečení si v misce rozmícháme zakysanou smetanu, aby nebyla hrudkovitá a dobře se roztírala, přidáme zbytek vanilky a na teplý dort opatrně rozetřeme. Nakonec cheesecake vrátíme do trouby na posledních 5 min a necháme ještě lehce zapéct.
cheesecakedortpečeníreceptsladkésnídaněsvačina
You must log in to post a comment.