Granola s arašídovým máslem je úplně jednoduchá na přípravu a momentálně je naše nejoblíbenější. Chutná totiž jako slanej karamel a přitom je v ní minimum cukru. 🙂
Suroviny na 1 sklenici o objemu cca 500 ml:
Hrnek = americký cup, cca 200 ml
- 2 hrnky jemných ovesných vloček
- 2 vrchovaté PL arašídového másla (já použila křupavé arašídy od r3ptile)
- 2 PL javorového sirupu nebo medu
- 1/2 ČL skořice
- 1/4 ČL soli
Všechny suroviny promícháme v misce nejlépe rukou, aby se všechny vločky důkladně obalily. Přesuneme směs na plech vyložený pečícím papírem, klidně z některých vloček vytvoříme zmáčknutm hrudky a pečeme na 180 °C cca 20-25 minut. Průběžně promícháváme, aby se müsli z vrchu nepřipálilo.
ovesné vločkypečenísladkésnídaněsvačina
You must log in to post a comment.