Categories Recepty, Sladké pokrmy a pečení

Domácí vanilkový extrakt

Posted on
Domácí vanilkový extrakt

Vydrží vám nesmírně dlouho, můžete ho neustále doplňovat a vaše moučníky a dezerty budou díky němu naprosto božské. O čem je řeč? O vanilkovém extraktu.

Nemusíte se bát, že budou moučníky s vanilkovým extraktem obsahovat alkohol. Ten se při pečení vypaří a v koláči z něj nic nezbude.


Doba přípravy: 5 minut + 4-6 týdnů macerování


  • 500 ml vodky
  • 6-7 vanilkových lusků

Vanilkové lusky podélně rozřízněte a přidejte je do lahve s vodkou. Důkladně protřepejte a nechte na temném místě alespoň 4, ale nejlépe 6 týdnů macerovat. Občas extrakt protřepejte. 

TIP: Vanilkové lusky bez semínek, které jste použili na pečení, nevyhazujte. Přidávejte je vždy do lahve s extraktem, kde udělají ještě spoustu parády.

Jak poznat kvalitu vanilkových produktů na trhu? A záleží na tom, po jakém sáhnete lusku? Přečtěte si TADY >>>

3 comments

3 comments

Doporučené