Categories Recepty, Slané pokrmy

Cizrnové krutony pečené v troubě

Posted on
Cizrnové krutony pečené v troubě

Do salátu, do polévky, místo smažených brambůrků. Cizrnové krutony jsou snadné na přípravu a jediné, co potřebujete, je mít v zásobě plechovku cizrny.


Počet porcí: 2-4 porce

Doba přípravy: 10 minut + 35-45 minut pečení


Suroviny:

  • 1 plechovka konzervované cizrny (240 g po slití nálevu)
  • 1 lžička řepkového oleje
  • 0,5 lžičky sladké papriky
  • špetka sušené cibule a česneku
  • sušené bylinky dle chuti
  • čerstvě namletý černý pepř
  • mořská sůl

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Konzervovanou cizrnu slijte a důkladně propláchněte v cedníku.

2. Cizrnu vysypte do čisté utěrky a osušte. Chcete-li cizrnové krutony co nejlepší, dejte si práci a ze zrn slupku sloupněte. Můžete je lehce promnout v utěrce, slupku tak uvolníte a půjde lépe odstranit.

3. Oloupanou cizrnu vsypte do misky, promíchejte s řepkovým olejem a kořením, přidejte špetku sušené cibule a česneku, můžete přidat také bylinky. Nad miskou párkrát otočte mlýnkem s pepřem a důkladně promíchejte.

4. Cizrnu rozložte na plech vyložený pečicím papírem, vložte do rozpálené trouby a pečte 35-45 minut, dokud zrnka nezezlátnou a nebudou na skus křupat.

5. Hotové cizrnové krutony jemně dosolte a přidejte do salátu nebo polévky jako zdroj vlákniny.

Podívejte se, jak připravit dokonalou pomazánku na topinky z máslových fazolí >>>

1 comment

1 comment

Doporučené