Jestli máte rádi hodně vláčný koláče, budete z tohohle nadšení tak, jako my dva. S bílým jogurtem a ovocným salátem ho jsme k snídani schopni sníst skoro celý, což je fakt bizar. Ale Honza jí víc, fakt. 😀
Suroviny:
(hrnek=americký cup, cca 200 ml)
- 2 kelímky ricotty (400 g)
- 1,5 hrnku celozrnné mouky (já používám nejčastěji špaldovou)
- 3 větší vejce
- 5 PL třtinového cukru
- 1 PL kokosového oleje
- 1 prášek do pečiva
- 1 hrnek mraženého ovoce podle chuti
Troubu si předehřejeme na 180 °C, v misce metličkou prošleháme vejce s cukrem a rozpuštěným kokosovým olejem, na závěr přidáme ricottu a vymícháme hladké těsto. Postupně promicháme s moukou a práškem do pečiva do hladkeho těsta vmíchame ještě 1/3 ovoce.
Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a zbylým ovocem koláč posypeme. Pečeme cca 60 min, ale klidně nechte v troubě o trochu déle, koláč zůstane díky ricottě vláčný. Před kncem pečení překontrolujte špejlí, zda vyjde z těsta čistá.
Vyzkoušejte taky celozrnnou citrónovo-rozmarýnovou bábovku s ricottou.