Pokud nemáte tip, co bez masa uvařit k obědu, zkuste tohle luxusní „pesto“ z pečených paprik. Díky jedinečným vlastnostem kešu oříšků jde vlastně o jemnou krémovou omáčku, takže je určitě jinými nenahrazujte.
Suroviny na 4 porce:
- 4 červené papriky nebo kapie
- 50 g (hrst) strouhaného parmazánu
- 50 g (hrst) nesolených kešu oříšků
- 2-3 PL olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- bazalkové lístky
- sůl, pepř
Omyté papriky dáme vcelku nebo rozpůlené bez semínek slupkou navrch na plech s pečícím papírem a pečeme na min. 200 °C, dokud slupka místy nezčerná a nespálí se. Může to trvat cca 10 min. Upečené papriky přesuneme do misky, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme ještě dalších pár minut zapařit, aby se slupka uvolnila. Tu potom jednoduše stáhneme a očištěné papriky nakrájíme na velké kusy do mixéru. Přidáme k nim ostatní suroviny a rozmixujeme do jemného krému. Pepřem a solí dochutíme dle potřeby.
receptslanétěstoviny