Categories Recepty, Sladké pokrmy a pečení, Snídaně, Svačiny do školy a práce

Ovesná kaše za studena s bílou čokoládou a malinami

Posted on
Ovesná kaše za studena s bílou čokoládou a malinami

Ovesná kaše za studena je více známá pod anglickým názvem „overnight oats“ neboli doslova „přesnoční vločky“. Funguje to na principu namočení vloček večer a jejich uležení přes noc v chladu, kdy se lehce nafermentují a vytvoří se v nich přátelské bakterie pro střevo. A hlavně je to celé ráno bez práce.

Suroviny na 1 porci:

(hrnek= americký cup, cca 200 ml)

  • 4 PL jemných ovesných vloček
  • 1 PL jemně strouhaného kokosu
  • 1 hrnek mandlového mléka
  • 1/2 hrnku malin
  • 1 kostička bílé čokolády

Vločky smícháme v misce s kokosem a nastrouháme k nim kostičku čokolády. Zalijeme hrnkem mandlového mléka, dobře zamícháme, přidáme maliny a dáme do uzavíratelné sklenice. Kaši necháme v chladu přes noc odstát.

BTW: Já jsem nahoru dala ještě lžičku Cheatspread od R3ptile s příchutí mandle, kokos a bílá čokoláda, který jsem ukradla na ochutnání ségře. Ale není podmínkou pro to, abyste si kaši udělali, pokud ho ale máte doma nebo přemýšlíte o jeho vyzkoušení, tak se tahle pomazánka s příchutí Raffaello do kaše hodí. 🙂

Podívejte se také jak má vypadat správná snídaně nebo si přečtěte, proč nejde žít úplně bez cukrů.

 

Napsat komentář

Doporučené