Categories Recepty, Slané pokrmy, Svačiny do školy a práce

Cuketové bramboráky

Posted on
Cuketové bramboráky

Bramboráky jsem milovala už od dětství. Takové ty klasické, z brambor, smažené. Mohla jsem je jíst pořád dokola a nakonec jsem je vlastně první půl rok, co jsem se odstěhovala do Prahy, fakt pořád jedla! Nejradši je mam s pažitkovým dipem ze zakysaný smetany. Teď jsem je neměla možná dva roky. A protože jsem na ně měla neuvěřitelnou chuť už docela dlouho, snažila jsem se přijít na trochu lepší variantu. Pro mě i pro vás.

Suroviny na 2-3 porce:

  • 1 střední cuketa
  • 700 g brambor
  • 1 vejce
  • 3 PL strouhanky
  • 2 stroužky česneku
  • majoránka
  • sůl

(trocha teplého mléka, pokud se bojíte, že těsto zoxiduje a zhnědne)

Na pažitkový dip:

  • řecký jogurt do 5 % tuku (můžete nahradit i tučným tvarohem ve vaničce)
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • pažitka

Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle, posolíme a počkáme, než pustí vodu. Mezitím oloupeme brambory a nastrouháme je půl napůl na jemném a hrubém struhadle (bramboráky budou pak křupavější).

Bramboráky i cuketu vyždímeme, abychom se zbavili přebytečné vody, smícháme dohromady se strouhankou, vejcem a dochutíme česnekem, solí a majoránkou.

Peču na nepřilnavé pánvi na kapičce řepkového nebo olivového oleje a podávám s pažitkovým dipem.

Jednoduchý. :-)))

Nechcete zkusit taky naše oblíbené květákové placičky?

Doporučené