Categories Recepty, Slané pokrmy, Snídaně, Svačiny do školy a práce

Celozrnný slaný quiche

Posted on
Celozrnný slaný quiche

Suroviny na klasickou koláčovou/dortovou formu:

(hrnek=americký cup, cca 200 ml)

Na těsto:

  • 1,5 hrnku celozrnné mouky
  • 1 hrnek ovesné mouky (rozmixovaných ovesných vloček)
  • 6 PL studené vody
  • 3 PL studeného másla
  • 3 PL olivového oleje
  • 1 ČL soli

Na náplň:

  • 1,5 hrnku plnotučného mléka
  • Jedno balení baby špenátu (cca 300 g)
  • 2 jarní cibulky
  • 6 sušených rajčat
  • 2 vejce + 2 bílky
  • 1 kelímek ricotty (200g)
  • 1 hrnek strouhaneho sýra (já smíchala parmazán a madeland light)
  • 1 PL olivového oleje
  • sůl, pepřZe všech surovin na korpus vypracujeme hladké těsto a namačkáme rovnoměrně do dortové/koláčové formy na dno i podél stěn.
    Na olivovém oleji osmažíme pokrájenou cibulku do zlatova, přidáme špenát a necháme spařit, osolíme a opepříme.

V mise prošleháme metličkou vejce s mlékem, ricottou a sýry (místo ricotty lze pouzit ještě 1 hrnek strouhaných sýrů – dá se použít také mozarella a cheddar..). Do sýrového základu vmícháme špenát s cibulkou a pokrájená sušená rajčata. Celou směs nalijeme do formy na připravený korpus. Pečeme v předehřáté troubě na cca 180 °C 45-60 min, dokud náplň nezpevní a sýr nahoře nezezlátne.

Napsat komentář

Doporučené