Categories Recepty, Sladké pokrmy a pečení, Snídaně, Svačiny do školy a práce

Celozrnný ricottový koláč

Posted on
Celozrnný ricottový koláč

Jestli máte rádi hodně vláčný koláče, budete z tohohle nadšení tak, jako my dva. S bílým jogurtem a ovocným salátem ho jsme k snídani schopni sníst skoro celý, což je fakt bizar. Ale Honza jí víc, fakt. 😀

Suroviny:

(hrnek=americký cup, cca 200 ml)

  • 2 kelímky ricotty (400 g)
  • 1,5 hrnku celozrnné mouky (já používám nejčastěji špaldovou)
  • 3 větší vejce
  • 5 PL třtinového cukru
  • 1 PL kokosového oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 hrnek mraženého ovoce podle chuti

Troubu si předehřejeme na 180 °C, v misce metličkou prošleháme vejce s cukrem a rozpuštěným kokosovým olejem, na závěr přidáme ricottu a vymícháme hladké těsto. Postupně promicháme s moukou a práškem do pečiva do hladkeho těsta vmíchame ještě 1/3 ovoce.

Nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a zbylým ovocem koláč posypeme. Pečeme cca 60 min, ale klidně nechte v troubě o trochu déle, koláč zůstane díky ricottě vláčný. Před kncem pečení překontrolujte špejlí, zda vyjde z těsta čistá.

Vyzkoušejte taky celozrnnou citrónovo-rozmarýnovou bábovku s ricottou.

Napsat komentář

Doporučené