Categories Recepty, Sladké pokrmy a pečení, Svačiny do školy a práce

Cheesecake z ricotty a tvarohu s čokoládovým korpusem

Posted on
Cheesecake z ricotty a tvarohu s čokoládovým korpusem

Tenhle cheesecake dělám pravidelně a určitě si ho oblíbíte i vy. Domácí korpus jako z „mandlových sušenek“ a jemná ricotta je kombinace, která vás fakt chytne.

A v létě do vedra je ideální. I když se jedná o dezert, je lehký a vaší linii do plavek před dovolenou neublíží. 🙂 recept je vypočítaný na menší formus průměrem 20 cm, s větší formou budete mít cheesecake nižší. Pokud chcete takto vysoký, zdvojnásobte množství surovin. 🖤

Korpus:

  • 4 PL mletých mandlí
  • 3 vrchovaté PL celozrnné mouky
  • 1 PL kakaa
  • 2 PL studeného másla
  • 2 PL třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • špetka soli

Na náplň:

  • 1 kelímek ricotty (200 g)
  • 1 kelímek odtučněného tvarohu (250 g)
  • 3 vejce
  • 3 PL třtinového cukru
  • 3 PL mléka
  • 1/2 šálku mraženého ovoce
  • šťáva z 1/2 citronu

Znáte základní recept na cheesecake? Zkoušeli jste?

Troubu předehřejeme na 180 °C. Ze všech igrediencí na korpus vypracujeme těsto a rozprostřeme na dno formy vyložené pečícím papírem. Těsto může působit trochu lepivě, nelekněte se toho a lžící ho rovnoměrně uhlaďte. Korpus předpečeme 15 minut.

Mezitím si vyšleháme v míse vejce, cukr, citronovou šťávu a mléko, přidáme ricottu a tvaroh. Krémovou směs nalijeme na předpečený korpus do formy a na vrchu posázíme mraženým ovocem (nekteré zatlačte i dovnitř do krému).

Koláč pečeme ještě dalších 45 min, dokud nezpevní. Před podáváním dobře vychlaďte.

A co takhle vanilkový cheesecake s javorovým sirupem a pekany? Mrkněte na recept.

2 comments

2 comments

  1. Super recept! ♥ Můžu se ještě zeptat, jaké máslo používáte? Já používám v kuchyni jedině ghee, ale zajímalo by mě, jestli je některé „běžné“ srovnatelné nebo lepší.
    Děkuju. 🙂

    1. Dekuju 🙂 ja pouzivam normalne kvalitni maslo s 83 % tuku nebo ghee, ktere je proste mlecnych bilkovin a proto je samozrejme na tepelnou upravu zdravejsi a neprepaluje se, na druhou stranu se snazim ho pouzivat vzdy v mensim meritku nez treba repkovy olej, ktery je rostlinny a je zdravejsi, nez zivocisne tuky :-))

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Doporučené