Categories Recepty, Slané pokrmy, Snídaně, Svačiny do školy a práce

Obložené topinky s avokádovou pomazánkou

Posted on
Obložené topinky s avokádovou pomazánkou

Zdravější chlebíčky, originální chlebíčky, chlebíčky z kvalitních surovin. Pokud chcete splnit všechny tyhle požadavky, zkuste připravit chlebíčky s avokádem. U nás mají avokádové topinky své čestné místo na stole se snídaní, ale uctíte jimi i kamarádky na návštěvě.

Topinky jsem dělala do práce a můj poznatek je, že pomazánka ve skvělé kondici vydží 4 hodiny. Pokud vám má avokádo držet déle, bude lepší ho naplátkovat. Je to jako s každou surovinou, pokud ho rozmixujete, vytvoříte tak mnohonásobně větší povrch, nežv případně plátků a avokádo oxiduje rychleji.

Suroviny na 10 ks chlebíčků:

Na pomazánku

  • 2 větší avokáda
  • 2 PL ricotty
  • šťáva z poloviny limetky
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř

Na dokončení

  • 10 malých plátků dobrého chleba
  • 2 vejce
  • bílý a černý sezam
  • nasekané pistácie
  • pažitka
  • borůvky nebo ostružiny
  • rukolový salát se zálivkou z vinného octa, javorového sirupu a olivového oleje

Na pomazánku rozmixujeme avokádo, ricottu, šťávu z limetky, osolíme a opepříme.

Nasucho opečeme plátky chleba a uvaříme si vajíčka na tvrdo. Aby byla tak akorát a žloutek nebyl ani tekutý, ani vysušeý, bude to trvat 6 minut.

Pomazánku natřete na topinky, já použila zdobičku s hladkým vzorem a chlebíčky ozdobte rukolovým salátem, kolečkem vajíčka na tvrdo a posypte bílým a černým sezamem, nasekanými pistáciemi a pažitkou.

Nakonec dozdobíme borůvkami nebo ostružinami.

Doporučené