Categories Recepty, Sladké pokrmy a pečení, Snídaně, Svačiny do školy a práce

Crumble s rebarborou

Posted on
Crumble s rebarborou

Nikdy jsem neměla ambice dělat crumble, protože mi to přišlo jako jednoduchý dezert typu „horké maliny na zmrzlinu“ nebo tak nějak. Ale bože to byla taková chyba! Aktuálně to v teplých sladkých snídaních šlape hooodně na paty lívancům a tahle sladko-kyselá kombinace rebarbory, jahod a malin nás fakt baví.. Podávejte ho určitě teplý, buď jako snídani s řeckým jogurtem nebo jako dezert s jogurtem, zakysanou smetanou a nebo zmrzlinou, kdo se toho nebojíte.

Suroviny na 5 porcí:

  • 2 stonky rebarbory
  • 10 středně velkých jahod
  • 1/2 hrnku malin
  • 1 PL celozrnné špaldové mouky
  • 1 ČL třtinového cukru

Na Posypku

  • 3/4 hrnku ovesných vloček
  • 2 PL celozrnné špaldové mouky
  • 2 PL másla
  • 2-3 PL třtinového cukru
  • 1/2 ČL skořice
  • špetka soli

Nejprve připravte vločkovou posypku smícháním všech ingrediencí v míse. Odložte lžíci a drobenku zpracujte rukama. Předehřejte si troubu na 175 °C.

Ovoce nakrájejte do misky. Rebarboru na zhruba 0,5-1 cm kostičky, jahody na měsíčky a maliny krájet nemusíte. V misce k ovoci přidejte cukr a mouku a dobře promíchejte. Připravte si zapékací mističky nebo jednu velkou zapékací mísu a ovoce rovnoměrně buď rozdělte do mističek nebo přesuňte do zapékací mísy. Štědře rozdělte na jednotlivé porce posypku a pečte cca 35-45 min, dokud nebude ovoce probublávat a posypka nezezlátne.

A když už jsme u té rebarbory, nechcete vyzkoušet celozrnný rebarborový koláč s ovesnou drobenkou?

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Doporučené