Categories Recepty, Sladké pokrmy a pečení

Ferrero cheesecake

Posted on
Ferrero cheesecake

Já si tenhle dort zamilovala. Počítejte prosím s tím, že dort chutná jako hořká pařížská šlehačka, takže není příliš sladký. Kdo má rád sladší, přidejte do náplně 2 PL třtinového cukru.

Suroviny:

  • 100 g lískových ořechů, ze kterých budeme vyrábět pastu

Na korpus:

  • 10 ks celozrnných digestivních sušenek (já kupuji v Tescu sušenky bez cukru Gullón)
  • 2 PL mléka
  • 1PL kokosového oleje
  • 1 PL lískooříškové pasty

Na náplň:

  • 1 velký kelímek Skyru (350 g)
  • 1 plechovka kokosového krému (160 g)
  • 2 větší vejce
  • 2 PL třtinového cukru
  • 2 PL pravého kakaa
  • zbytek lískooříškové pasty

Na dokončení:

  • 1 kelímek 12% zakysané smetany
  • 50 g 70% hořké čokolády (polovina Lindtky)
  • pražené nasekané lískové ořechy

Nejprve si připravíme lískooříškovou pastu. Ořechy dáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě necelých 10 min na 180 °C. Upražené ořechy oloupeme, slupka se z nich slupuje dobře sama. Polovinu množství nasekáme nožem, abychom jimi poté posypali hotový dort. Druhou polovinu v mixéru rozmixujeme na pastu.

Na základ nadrtíme v mixéru sušenky a smícháme s ostatními surovinami a lžící připravené lískooříškové pasty. Namačkáme na dno dortové formy a pečeme cca 5 min na 180 °C.

V míse prošleháme vejce s cukrem, ostatními ingrediencemi na náplň a zbytkem připravené lískooříškové pasty, nalijeme na připravený korpus a pečeme dalších 25 min.
Mezitím si rozpustíme čokoládu a postupně do ní vmícháme zakysanou smetanu, dokud nevznikne jemný krém. Tuto poslední vrstvu rozprostřeme rovnoměrně na ještě teplý upečený základ a dáme do trouby na posledních 5 min.

Přes noc vychlazený dort dozdobíme nasekanými praženými lískovými ořechy.

Doporučené